My life.

My life.

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Auli ja Mirva, työpaikka-ahdistus.

Tsaijajai.

Tänää koko päivä menny pihalla, juurikaan muuta tehny ku maannu ja löhönny auringos, mut silti tuntuu ku ois koko päivän hirveesti touhunnu. Jossun kanssa höpötyksen täyteinen päivä. Eka haettii vähän troppia ja nappia apteekist ja käytii vähän hakees energiaa mäkkärist. Yam. Rantapiknikille piti toki saada kans jotaa herrrkkui. Muumilimu. <3 Oli ihana istua rantsus, palvomas aurinkoo ja ilman minkäännäköstä kiirettä. Sai vaan olla ja kerranki pysty hetken olla stressaamatta mistään. Jätti kaiken stressin kotiin, kerranki! Siin loikoillessa sit huomattii et meit lähestyy "pariskunta". Miehellä oli kamera. Sit tuli ne sanat. "Moikka, me ollaa Kymen Sanomista, saaks teit vähän haastatella ja kysyä teidän mielipidettä tost uimakiellosta, ja jos otettas pari kuvaa?" Nooooo, OK. Rannalla tosiaan kyltti missä ilmoitetaan, että UIMINEN KIELLETTY, mikrobiologisen testituloksen kerrottua veden olevan uimakelvotonta. Kyselivät sit, että onko harmi kun ei pääse uimaan etcetc. ja mitä mieltä ollaa siitä ku niitä hanhia pyörii rannoilla. Eipä meikäläisen uimiseen vaikuta, ku mentii rantsuu ihan vaan auringonotto mielessä ja kerran tänä kesänä uinu ni.... :) Kylhän se hanhen kakka on ärsyttävää, jossaa Katariinan niemes heittelet frisbeetä ni vähän väliä kova kakkakikkare varpaitten välis. Tänää tosiaa rantsusta lähtiessä astuin paljainjaloin hanhenpaskaan, tuoreeseen sellaseen. NAMINAMI! :D

Huomiselle ois tiedossa työhaastattelun tapainen. Käyn mielenkiinnosta kuuntelemas ja kattomas millasta se homma käytännössä on, en usko kyllä että mieleni tekis lähtä siihen hommaan muttamutta.. JA ei hätää, ei liity mihkä pyramidihuijauksee tämä.

Päiväiseen päivitykseen palatakseni. Työpaikkakiusaaminen.
Mikä määrittää sen..? Missä menee rajat..? Siinä kohtaa, ku toinen tahtoo toisen kuolemaa ja sanoo sen vieläpä ääneen sille "kohteelle". Vaikka sitten vitsinä, ni se on tosi paska läppä. Etenkään, jos ei olla mitään ylimpiä ystäviä.
Joka työpaikassa on aina se YKS kiusanhenki.. Vähintään..Otetaa esimerkkeinä asiakaspalvelijoina työskentelevät Auli ~40w ja Mirva ~20w.

Auli on työskennellyt talossa 6 vuotta. Mirva tulee uutena vuoden alusta lähtien. Auli on erittäin mukava Mirvaa kohtaan ensimmäiset pari viikkoa. Parin viikon jälkeen tulee tilanne, jossa Auli ja Mirva on molemmat kanssakäymisissä saman asiakkaan kanssa, jolloin Auli tuumaa asiakkaalle jotain Mirvasta ja kutsuu tätä kakaraksi. Asiakkaalle. Vitsinä se oli tarkoitettu, mutta ei se Mirvan korvaan silti kivalta kuulosta. Muutaman kuukauden jälkeen Auli alkaa kohdella Mirvaa epämukavasti. Jos Mirva kysyy Aulilta jotain, vastaukset tulee parilla sanalla ja tiuskimalla ja äyskimällä JOS tulee. Auli häviää työpisteestään minne milloinka sattuu ja ikinä ei ilmoita minne menee. Jos Mirva sattuu tarvitsemaan apua, Auli _saattaaehkä_ vaivautua paikalle. Silloinki nokkavasti ja halveksuen oloisesti. Tai sitte tuuppaa Mirvan pois tieltä ja "tekee ite paremmin", vaikka asian voisi vaan selittää ja opastaa vieressä, jolloin myös Mirva oppisi sen. Auli on myös muita työntekijöitä kohtaan inhottava toisinaan. Paikan pomo on asioista tietoinen, mutta kohauttaa vaan harteita jos Mirva hänelle kertoo epämukavasta kohtelusta ja ahdistavasta työilmapiiristä. Kuittaa sanomalla "nooo Auli nyt on kaikkia kohtaa vähän tollanen.." EIKÖ ETENKI TOSSA KOHTAA PITÄS HÄLYTYSKELLOJEN SOIDA JA TEHDÄ ASIALLE JOTAIN, eikä antaa yhden terrorisoida kaikkia?

Eräänä päivänä Mirva koki epämieluisan tilanteen, kun omien henkilökohtaisten ongelmien kanssa kamppaileva asiakas päätti avautua Mirvalle, Mirvan asiakaspalvelutaidoista. Tämän välikohtauksen jälkeen Mirvan hermo sitten petti ja oli pakko lähteä takahuoneeseen vähän rauhoittumaan. Auli seurasi tilannetta vierestä ja halveksuen kysyi toiselta työntekijältä "noo, minnes SE nyt sit meni?!" Mirva keräs ittensä jonka jälkeen nosti kissan pöydälle, ja kävi hakemassa Aulin takahuoneeseen keskustellakseen tämän kanssa ja kysyäkseen mikä ihme Aulilla oli häntä kohtaan. Aulin vastaus oli, että ei hänellä mitään henkilökohtaista ole Mirvaa kohtaan, kauhee kiire vaan töissä. (MIKÄ IHMEEN KIIRE?! Mirva hoitaa omat ja Aulin työt, ku Auli vaa haluaa vähän "ottaa rennosti" ja istua kahvihuoneessa ja juoksuttaa muita!) Monena päivänä Mirva oli menny aurinkoisella ja hyvällä tuulella töihin, ollen onnellinen alkavasta kesästä ja se pisti mielen iloiseksi, jolloin mieli oli mustunu, kun huomannut Aulin olevan häntä kohtaan (suoraan sanottuna täys vittupää) inhottava. Mirva yritti peitellä ahdistuksensa ja pahanolonsa, ja oli asiakkaille ja muille työtovereilleen erittäin kohtelias ja mukava. Aulille puhui vain pakon edessä. Asia keskusteltiin, mutta eipä se tilannetta juurikaan muuttanut. Terrorisointi jatkuu.
Auli on myös asiakkaita kohtaan epäkunnioittava toisinaan. Onko reilua asiakasta kohtaan se, että Aulilla asiakkaan asian hoitaminen kesken, jolloin sysää sen toisen työntekijän harteille loppuun jatkettavaksi, kun ulkona niin kaunis ilma ja paikallinen tapahtuma menossa työmaan läheisyydessä. Siinä Auli viettääkin pihalla aurinkoa ottaen viimeiset puoli tuntia, jolloin huomaa että työaika ohi ja lähtee kotiin.. Mirvalla kyseisenä viikonloppuna vapaasunnuntai, jolloin menee käymään työmaalla pikaisesti, kun oli unohtanut erään asian. Mirva oli ollut juhlimassa ansaittua vapaapäivää kaupungissa olleen jokavuotisen juhlan merkeissä. Sunnuntaipäivän lehdessä oli ollut lööppi erään paikallisen tytön onnettomuudesta, jossa tyttö oli kuollut. Auli kysyi Mirvalta, että tiesikö Mirva kuka kyseinen tyttö oli ollut. Mirva ei tiennyt. Auli kuittasi keskustelun lopuksi Mirvalle; "Aai.. Miä jo aattelin et se olisit ollu sinä.." Mirva jäi suu auki hiljaa ihmettelemään. Aika kuivaa läppää jos vitsiksi tarkoitettu. TODELLA kuiva läppä. Yksi Mirvan työkavereista myös kuuli sen. Mirvalla alkaa nyt vähän huumori loppua eikä tiedä mitä asialle tehdä. Mirva on jutellut paikan johtajan kanssa, hän kohauttaa hartioita, Mirva on itse jutellut Aulin kanssa asiasta. What to do..



Tuosta jäi varmaan vielä paljon puuttumaan ja kirjoittamatta, mut kysäskää jos tahotte tietää jotain. :)
Olipahan tekstirykäsy. Mut tommonen aihe vaivaa mieltä. Olisi kiva saada mielipidettä asiaan liittyen..
Heittäkäähän kommenttia jos vain mahdollista!

Kettu kuittaa..

XoXo, Jane.

Ps. Henkeä ei ahdista. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saisinko kommentin? <3