My life.

My life.

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

On se sit rankkaa.

Makaan sängyssä. Kuuntelen kun ulkona myrskyää. Ikkunasta pääsee viileää syysilmaa huoneeseen. Jossain myrsky riepottaa irtaimistoa huolella kun rysähtää. Yritän ottaa unta. Ajatukset pyörii päässä; mitähän hyvää huomenna tekis ruuaksi, mitähän sitä keksii joululahjoiksi ystäville ja sukulaisille, millasia kortteja sitä askartelis ja milloin, milloinhan ois hyvä tehdä joululaatikot valmiiksi, mahtuukohan pakastimeen köntillinen piparitaikinaa jos teen itse. Takaraivosta ilmestyy sama kysymys ku päivällä; miksi miehet jaksaa valittaa ku niillä on niin rankkaa verrattuna naisiin... ?(meillä asuva ei tuota onneksi tee) Miksi ihmeessä nää ajatukset pitää tulla keskellä yötä, ku pitäs nukkua ja mennä aamulla töihin. Ajattelin että tässäpä aihetta blogiin, miesten marina, ja aattelin sit nousta sängystä kirjottamaan.

Tää ei oo mitää tasa-arvo vähättelyä, ei miesten lyttäämistä, ei mitään feministihöpötystä. Kenenkään on turha ottaa tästä nokkiinsa. Jos ottaa, pitäkööt omana tietonaan.

Mua vaan on monta vuotta naurattanu asia josta ollaan keskusteltu useamman miespuolisen kanssa. Muutamia vuosia sitten, jolloin nää kyseiset herrat on ehkä just saaneet viikset kasvatettua (eikä ollu Movemberiä jossa ois voitu vertailla ;) ) ja ittesä ns miehen ikään, jotain parikymppisiä kolleja. Kummalla on rankempaa miehillä vai naisilla.. ? Siis sillee noin yleisesti.. Keskustelu lähtee etenemään ku yleensä ensin mies sanoo että heillä se on rankempaa. Perusteluja? "Joo me joudutaan käymään armeija!" Hmmm.

Miksi naisilla voisi olla rankempaa. Siksi.
Naiset, jotka ovat vielä tyttöjä (itse 11w) kun heillä alkaa kuukautiset. Se kipu, turvotus ja pöhötys, elät jännityksessä/pelossa, että koska se suoja pettää ja ohikulkijat ja kanssaeläjät huomaavat housujen päästäneen verta läpi. Se häpeä. On muistettava ottaa mukaan siteet ja tamponit (ja mitä suojia nyt käyttääkään) kun poistuu kotoa. Varmistettava, että vessa on suht lähellä paikoissa mihin menee. "Kuukautiskivut johtuvat kohdun supistelusta, jolloin kohtu tyhjenee helpommin. Joillakin kivut ilmenevät vatsassa, joillakin lantionseudulla, joillakin selässä ja joillakin säteilee alas reisiin asti." Ja ne mielialat! Joo-o miehet voi sanoa, että hekin joutuu kärsiä kuukautisista. Seksiä juurikaan saatavilla ja ne MIELIALAT! Ikävä kyllä on paljon naisia jotka elää ilman miehiä ja heillä on silti ne kuukautiset. Byhyy.

(Tää koko blogin aihe tuli päähäni jo päivällä kun pyörin aivan tajuttomissa menkkakivuissa sohvalla. JOKA KOHTA yllämainituista "joillakin ilmenee......." kivuista samanaikaisesti ja ku sattuu niin v***sti et tekis mieli vetää muita ihmisiä turpaan. Tyydyin vaan puremaan omaa nyrkkiä ja toisella kädellä puristamaan meillä asuvan miehen reittä. Ei ois kuulemma tarvin.)

Nyt Nainen on sukukypsä ja tapaa ihanan miehen ja tulee raskaaksi. Kaikki se mitä nainen käy läpi 9kk aikana ei oo miesten mielestä (ei, en yleistä.) rankempaa ku heidän elämänsä, ku he joutuu käydä armeijan (onhan sitä siviilipalvelus).. Kumminki. Nainen tiineenä. Tissit kipeytyy, tissit kasvaa, niitä aristaa harva se päivä, pahoinvointi ja oksentelu, henkinen jaksaminen, on sokerirasitusta, pelkoa keskenmenosta, raskausmyrkytys mahdollinen, kasvatat sisällä uutta elämää ja keho muuttuu. Synnytys lähestyy. Liikkuminen  vaikeutuu ku selkää ja polvia kolottaa ja ku kenkiäkään meinaa saada jalkaan tai persettä pyyhittyä vessassa käydessä. H-hetki käsillä, supistukset ja ne kamalat kivut. Et pysty syödä, juoda, nukkua - pakko synnyttää. Miettikää miehet minkä kokoisesta kolosesta se lapsi putkahtaa. Eikä ne kivut kaikilla siihen lopu. Saattaa olla, että joutuu vähän korjailemaan paikkoja niiden revettyä. Yritä siinä sit liikkua ja istua mukavasti.
Joo, on se miehilleki mahdollisesti rankkaa tuo 9kk ja synnytyksessä mukana olo ja kaikki. Mutta ikävä kyllä on monia naisia jotka raskaaksi tullessaan jää yksin ja ne joutuu silti kärsiä ne kivut ja tuskat ja synnytykset. Oli mies elämässä tai ei.
Naisesta tulee äiti. Rankkaahan se on. Paljon on yh-äitejä jotka on myös isiä samalla.

Juu miehillä on yöllisiä siemensyöksyjä ja yllättäviä tilanteita ku pippeli saattaa alkaa keulii. Ja se armeija. Niin rankkaa. Joo saattaahan se olla. Mutta on naisia jotka vapaaehtoisesti menee armeijaan ja kärsii sielläkin ne kuukautiset. Ja ne on joka kuukausi halusit tai et (okei niitä voi lykkää ja siirtää jnejne, mut ei sekää pidemmän päälle oo hyvä.)

Voisin listata vielä lisää, mutta tabletti alkaa vihjailee, että akku lopussa ja alkaa itelläki nyt olla aika lähtä kokeilee uusiks unen ettimistä. Ja kuten sanoin, älkää ottako ittenne.En yleistä enkä lietso tällä tekstillä mitään, kuhan vaan tuli mieleeni. Ei naiset kumminkaa ilman miehiä voi elää. ;) Miehiä rakastetaan. Tehdään se hyvin.

Hyvää yötä.

XoXo, Jane.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saisinko kommentin? <3